SPIRITUS & SKATTEKAMMER

gl.

Likør

Rød Grand Marnier, 40% alc.
 
kr. 52,-

Orangelikør med kraftig cognacsmag. Trods produktets unikke smag havde Louis Alexandre store problemer med at finde et navn og han rådførte sig med datidens store madkunstner og hotelejer, M. Ritz. Da Marnier var en meget lille mand og M. Ritz syntes utroligt godt om hans produkter, sagde han til Alexandre: ”Hvorfor ikke kalde dit produkt Grand Marnier?” (Store Marnier)

 

Drambuie, 40% alc.
 
kr. 52,-

Den mest kendte skotske likør, der er fremstillet på basis af Highland malt whisky, lynghonning, urter og bær. Produceret siden 1746.

 

Bailey´s Irish Cream, 17 % alc.
 
kr. 58,-

Baseret på irsk whisky, chokolade og piskefløde. Blev fremstillet første gang i 1974.

 

Galliano, 30% alc.
 
kr. 52,-

Italiensk sød urtelikør med en udpræget duft og smag af vanilje. Fremstillet første gang i 1896 af major Giuseppe Galliano i Toscana.

 

Amaretto Disaronno, 28% alc.
 
kr. 52,-

Italiensk likør med udpræget mandelsmag. Til fremstillingen bruges abrikoskerner, mandelolie, karamelliseret sukker og et udtræk af 17 forskellige urter og finsprit. Fremstillet første gang i 1525.

 

Kahlua, 20% alc.
 
kr. 52,-

Mexicansk kaffelikør. Fremstillet på licens af Danisco Distillers.

 

Chambord likør, 16,5% alc.
 
kr. 68,-

Hindbær likør. Drikken blev inspireret af hindbærlikør lavet i Loire-dalen i slutningen af 1600-tallet og siges at være blevet introduceret til Louis XIV under et af hans besøg på Château de Chambord . Det var almindeligt i den tid, at likører og cognac skulle nydes med elegante måltider.
Chambord er lavet af røde og sorte hindbær, madagaskar vanilje, marokkansk citrusskal, honning og cognac.

 

Bols Blå Curacao, 21% alc.
 
kr. 48,-

En dejlig likør med smag af appelsin og citrus med et hint af mandarin. Perfekt i flotte og farverige drinks.

 

Bols Creme de Menth, 24% alc.
 
kr. 48,-

En klassiker der kan bruges i mange forskellige lækre drinks.

 

Monin Triple Sec Curacau, 38% alc.
 
kr. 48,-

Monin har fremstillet Triple Sec siden 1912. Smagen er fyldig, blød og rund. Lækker appelsinlikør som avec.

 

Alpe Shot, 28-30% alc. afhængig af årgang
 
kr. 48,-

Alpe Shot er et afrundet og smagfuldt “shot” fremstillet på bær, frugt og krydderurter som kan findes i Svanninge Bakker.

 

Whisky & Whiskey

gl.
Canadian Club Blended Canadian Whisky, 40% alc.
 
kr. 55,-

Farven er som fuldmodent halm og lynghonning. Duften er cremet og mæsket og meget autoritær, men med en blød fylde af frisktsavet bøgetræ og brændte blade. Smagen er raffineret og indeholder lidt karamel, majs og friske bitre æbler.

 

Jim Beam 4 Year – Old Kentucky Straight Bourbon Whiskey, 40% alc.
 
kr. 55,-

Flot ravfarve med et orange skær. Duften er behagelig alkohol og kinky parfume af vanilje, kakao, ferskner og vafler. Smagen er ærlig sød og behagelig, ikke som en Mercedes, men mere som en Volvo Herregårdsvogn.

 

Canadian Tippers Whisky, 40% alc.
 
kr. 55,-

Alder: min. 3 år Blended Canadian Whisky

 

Kilbeggan Irish Whiskey, 40% alc.
 
kr. 55,-

Denne aftapning fra Kilbeggan er en blanding af malt og “grain” whiskey. Den malte whisky destilleres to gange i kobber pot stills. “Grain” whiskyen destilleres i høje kolonne stills før modning i ex. amerikanske egetræsfade. Duft: Sød karamel, vanilje og ristede træ aromaer. Smag: Blide smagsnoter af rosin, karamel og pebret krydderismag. Eftersmag: Cremet blødhed og ristet egetræ.

 

Tullamore Dew Blended Irish Whiskey, 40% alc.
 
kr. 55,-

Dette er en flot ren, krystalklar irsk whisky, med en honninggul og lys ravfarve. Duften er intens frugtagtig og nærmer sig tropiske frugter, der giver en anderledes, men gribende lidt parfumeret duft. Smagen er næsten en form for gruset tørhed, der understreger karamel og en næsten hoverende træagtig smag, med lang finesse.

 

ROM

gl.
Skovlyst Alperom, 35% alc.
 
kr. 52,-

En limited edition. Denne version af krydret rom er lagret i sherryfade for at give ekstra bløde noter af karamel, kirsebær og kakao.

Cachacca Pitú rom, 40% alc.
 
kr. 52,-

Pitú er grundlagt i 1938 i Pernnambuco regionen i det nordøstlige Brasilien.
Pitú Cachacca er fremragende til at lave en klassisk Caipirinha.

 

Malibu Coconut rom, 21% alc.
 
kr. 52,-

Produktet blev oprindeligt fremstillet af frugtbrænder, sammensat af rom og kokosnødder på Curaçao . Oprindelig blev produktet brugt til at forenkle fremstillingen af piña coladas af bartendere. Derefter flyttede produktionen til Barbados, hvor rom fremstilles af Vestindien Rum Distillery Ltd., og kvaliteten af de anvendte ingredienser blev forbedret.

 

DIV. ANDRE SPIRITUS.

gl.
Skovlyst Vodka, 40% alc.
 
kr. 52,-

I de fynske alper er det lykkedes os at skabe en helt unik og mild vodka, der er blød og afrundet uden skarpe toner. Denne vodka får vi tappet ved Den Bornholmske Spritfabrik.

 

Pernod, 40% alc.
 
kr. 52,-

Det er en aperitif fremstillet på basis af alkohol. Smagen og duften er lakrids og anis.

 

Tequila Chicana Silver, 38% alc.
 
kr. 52,-

Fremstillet på min. 51 % agavesaft, der er plantesaften fra den mexicanske ørkenplante Mescal, som kommer fra staten Jalisco i den vestlige del af Mexico.

 

GIN

gl.
Skovlyst Gin, 40% alc.
 
kr. 52,-

Produceret efter egen opskrift. Fantastisk gin med velafbalanceret fyrnålesmag og mild aroma. Kan nydes ren eller perfekt til gin og tonic.

 

Beefeater London Dry Gin, 40% alc.
 
kr. 52,-

Denne gin destilleres fra “100% kornånd “. Fabrikanten har været i drift siden 1863 og er i øjeblikket placeret i Kennington, London . Beefeater Gin indeholder ni forskellige botaniske stoffer: enebær, angelikarod, angelikafrø, korianderfrø, lakrids, mandler, orrisrod, seville appelsiner og citronskal.

 

APERITIFFER

5 cl.
Martini & Rossi, 14,9% alc.
 
kr. 50,-

Fremstillet af tør hvidvin, der er tilsat lidt neutral alkohol for at øge styrken og udtræk fra blade, blomster, frø og især malurt. Produceret i Italien.
Dry – tør og lys.
Bianco – halvsød og gylden.
Rosso – sød og mørk, tilsat karamel.

 

Noilly Prat, 18% alc.
 
kr. 50,-

Fremstillet af tør hvidvin, der er tilsat lidt neutral alkohol, udtræk fra blade, blomster, frø og malurt. Produceret i Frankrig.
Sec – meget tør og lys.

 

Campari, 25% alc.
 
kr. 50,-

En flot italiensk bitter aperitif, fremstillet af udtræk fra bitre orangeskaller og ensian, der er en bjergurt fra Alperne med en bitter smag.

AKVAVIT

gl.

Brændevin, der indeholder mindre end 37,5 % alkohol eller er domineret af et andet smagsstof end kommen, betegnes som snaps.

 

Skovlyst Akvavit, 40% alc.
 
kr. 40,-

Vi har kreeret en ren og klar akvavit, der med sin diskrete antydning af kommen og dildkrone har en fremragende blød og rund smag, samt en behagelig krydret eftersmag. Disse afbalancerede smagsnuancer gør den til en perfekt ledsager til det gode kolde bord, da den aldrig vil være for dominerende.

 

Skovlyst Krydder Akvavit, 42% alc.
 
kr. 40,-

Denne gyldne luksusakvavit på 42 % har en fyldig, blød og behagelig smag. De flotte »gardiner« på glasset afslører, at her er tale om en akvavit med fylde.

 

Aalborg Taffelakvavit, 45% alc.
 
kr. 40,-

Kraftig kommen smag. Produceret siden 1846.

 

Aalborg Export Akvavit, 38% alc.
 
kr. 40,-

Kommen, tilsat madeira, smagen er mild. Produceret siden 1913.

 

Brøndum Snaps, 40% alc.
 
kr. 40,-

Ren kommen, men ret neutral i smagen. Produceret siden 1914. Akvavit er en drik med mindst 37,5 % alkohol, og den må ikke være domineret af andre smagsstoffer end kommen.

 

BITTER

gl.
Skovlyst Bitter, 38% alc
 
kr. 40,-

Denne bitter er meget karakterfuld med en behaglig rund smag og duft, hvor blandt andet rønnebær og kanel svagt kan anes. Eftersmagen er meget mild bitter med en snert af let sødme. Skovlyst Bitter er med sin fine balance, smag og karakter en bitter i absolut særklasse, som klart rammer den »brede« smag.

 

Sevablødda Bornholmerdram, 40% alc.
 
kr. 45,-

En Bornholmsk dram – over 100 år gammel, oprindelig i kategorien ”ingen opskrift efterladt”. Politibetjent Axel Niebe, Nexø, holdt dog øje med det hele i 1900, men afslørede først historien i 1964. Brændehandel og Skibsproviantering H. S. Munch fremstillede ”ejn soder syp” der lagde navn til forfriskningspauserne under skibenes overhaling på bedding. Når slidsken blev indsmurt med sæbe, fik de tørstige halse også sin ”blødda”. Indholdet er sammensat af mange lige dele delikat spiritus, og ”Dænj ska drikkes te enj kanj saj Sevablødda ræktit. Når en inte kanj saj’ed mera, ska enj la varra”.

 

Gammel dansk, 38% alc.
 
kr. 40,-

Indeholder 29 urter, krydderier og blomster, hvoraf rønnebær udgør den største del, derudover indgår stjerneanis og laurbær. Produceret af Danisco Distillers. Serveres ved stuetemperatur.

 

Dr. Nielsen, 38% alc.
 
kr. 40,-

Den runde lakridssmag skyldes indholdet af stjerneanis, afrundet med udtræk af syv andre urter, heriblandt pomerans. Dr. Nielsen beskrives som en ivrig jæger og friluftsmenneske, som indtil 1937 boede i en sidefløj til Hobro Apotek, hvor han sammen med apotekerfamilien eksperimenterede i “den rigtige bitter”. Først et halvt århundrede senere gav hans familie opskriften videre og lod Johs. M. Klein Distribution fra Brøndby lancere bitteren i 1988,

 

1-Enkelt, 35% alc.
 
kr. 40,-

En elegant og moderne bitter med en enkel og fint afrundet smag. 1-Enkelt blev udviklet i 2001 efter et omfattende analysearbejde, der resulterede i en sødlig bitter med smag af anis og citrus. 1-Enkelt er testet som en ren vinder, hos både mænd og kvinder.

 

Von Oosten, 36% alc.
 
kr. 40,-

Betyder “Fra Østen“ og er fremstillet af mange kraftigt smagende urter og bark, hvoraf kamfer er et fremherskende smags- og duftelement. Oprindeligt polsk fremstillet i 1820, senere i Hamburg og fra 1902 i Danmark. Fra 1945 kun i Danmark af firmaet Marinus Møller og Co. i København. Serveres i stuetemperatur, så kamfersmagen bliver fremhævet.

 

Jägermeister, 35% alc.
 
kr. 40,-

56 forskellige urter og de vigtigste er bynke, koriander, ensian, melisse, ingefær, kanelbark og lakridsrod. Fremstilles både i Tyskland og i Danmark af Hans Just i København. Serveres mellem 5 og 8 grader.

 

Artmann Boonekamp, 38% alc.
 
kr. 40,-

Temmelig sød bitter, hvor ingredienserne er honning, ingefær, kanel, kardemomme, anis og lakrids. Bliver fremstillet i mange lande. Serveres ved 5 – 8 grader.

 

Fernet-Branca, 40-45% alc.
 
kr. 40,-

Ingredienserne kommer fra 50 forskellige urter, rødder, stængler og blade. Safran giver den gullige farve, man fornemmer i det tømte glas, og opium har en helsebringende virkning på en dårlig mave. Fremstillet i Milano fra 1845, men fremstilles i dag på licens i andre lande. Serveres ved stuetemperatur.

 

CALVADOS

gl.
Couperne Fine Calvados V.S.O.P., 40% alc.
 
kr. 52,-

Denne æblebrændevin er produceret i hjertet af Normandiet. Der bliver den fremstillet på traditionel vis. Den er destilleret 2 gange på pot still, hvorefter den er lagret min. 2 år på franske egefade.

 

Pere Magloire Grande Fine Calvados V.S.O.P., 40% alc.
 
kr. 58,-

Passer perfekt sammen med modne oste. Den runde og komplekse smag gør den til den perfekte oplevelse og har et ideelt blandingsforhold af 20 % bitre/syrlige æbler, 40 % søde æbler og 40 % bittersøde æbler. Den er destilleret 2 gange på pot-still, hvorefter den er lagret min. 2 år på franske egefade.

 

Roger Lemorton Grande Reserve Vieux Calvados 1926, 40% alc.
 
kr. 199,-

Rig og meget velsmagende gammel Calvados fra Lemorton, årgang 1926. Den øverste producent i Domfrontais-regionen, syd for Calvados og hjemsted for familien Lemorton. De skaber deres elegante, frugtagtig Calvados med en blanding af 70% pærer og 30% æbler. De lagrer cider i egetræ i næsten et år før destillation, som foregår i en enkelt alembic still, der stadig bliver bragt til Lemorton én gang om året.

 

COGNAC

gl.
Léopold Gourmel Le Petit V.S.O.P 6 Carat, 40% alc.
 
kr. 55,-

6 Carat henviser til, at denne cognac har lagret i 6 år på egetræsfade. Den gyldne farve kommer fra lagringen og denne cognac bliver ikke farvet med karamel. Dens alder svarer til en VSOP. Le Petit 6 Carat afslører aromaer, der spænder over hele spekteret af frugt. Den viser toner som pære, fersken og en smule citrus. Smagen er elegant, blød og en snert af vanilje. Man får her en meget stringent og fuldstændig stilren cognac.

 

Léopold Gourmel Age des Épices 1917, 43% alc.
 
kr. 275,-

Perioden med krydret smag. Leopold Gourmel Age des Épices er synonym med vinter. Age des Épices betyder oversat Den Krydrede Periode. I næsen findes noter af sødme fra fadet, honning og læder. I smagen, rund og meget kraftfuld, krydret på tungen, peber, koriander og spor af kaprifolium og tobak. Silkeblød eftersmag med høj kompleksitet af nellike, ingefær og karamel. En favorit for Cognac aficionados. Helt fantastisk eftersmag. Ublended og uden tilsat farve, som alle Léopold Gourmels andre cognacer.

 

Remy Martin Fine Champagne V.S.O.P., 40% alc.
 
kr. 58,-

8 år gammel cognac fremstillet på 60% af druerne fra Grande Champagne, de øvrige fra Petit Champagne. Ugni Blanc, Folle Blanche, Colombard.

 

Daniel Bouju, Vielle Reserve Cognac Grand Champagne, 40% alc.
 
kr. 78,-

Fremstillet udelukkende på Ugni Blanc druen og destilleret på et lille pot still, hvor vinen få en stor kontakt med kobberet, hvilket giver en bedre cognac, med en mørk gul/orange farve og lagret på små nye Limousin egefade.

 

Jules Lormin X.O. Premiere Cru Grand Champagne Cognac, 40% alc.
 
kr. 115,-

Premiere Cru cognac fra de bedste Grande Champagne vinmarker. Alderen 25 år. Det er en meget sjældent og dyrebar Cognac af uovertruffen subtilitet og elegance. Rig, fyldig Cognac. Dyb, varm med lag af gamle ristede nødder. Yderst glat, rig og harmonisk med smag af træ og nødder og en lang finish med ekspansive, komplekse aromater.

 

Martell X.O. Supreme, 40% alc.
 
kr. 115,-

Martell bruger egetræsfade af typen Tron Cais, hvilket resulterer i en kraftigere smag end den hyppigere anvendte Limousineg. Martell Cognac X.O. er lavet på eaux-de-vie fra Grande Champagne og Borderies. Martell Cognac X.O. har en dyb ravgylden nuance med et kobberagtigt og mahognifarvet skær. Duften er af tørrede frugter, bivoks og læder og efter iltningen kommer kompleksiteten frem, med et bredt spekter af søde frugter og blomster, hvor den til sidst er afrundet af krydderier og muskat og sandeltræ. Smagen på Martell Cognac X.O. er først rund og frugtagtig, hvorefter kraften og finesserne kommer frem. Eftersmagen er lang og blød, hvilket efterlader en sofistikeret fornemmelse i munden.

 

Martell Extra, 40% alc.
 
kr. 215,-

Efter den sidste destillation lader Martell den bedste trediedel (hjertet) af denne nu 70 % stærke druesprit lagre fra 3 og helt op til 60 år på 220 til 370 liters små egetræsfade. Martell´s 175.000 egetræsfade bliver lavet og vedligeholdt af Martell´s egne bødkere og under opholdet i fadene tager cognac smag og farve og kommer ned på den mere menneskelige styrke på 40 – 43 %. Som et kuriosum kan det oplyses, at englenes andel hvert år via fordampning løber op i ca. 2,5 millioner flasker ud af Martell´s beholdning på mere end 100 millioner flasker.

 

ARMAGNAC

gl.
Baron de Saint–Feux 1935 Bas-Armagnac, 40% alc.
 
kr. 215,-

Denne gamle armagac har en mørk ravgylden farve med en delikat frugtrig bouquet med noter af kandiseret frugt, svesker og vanilje. Smagen er rund og velbalanceret med en lang eftersmag af rosiner og noter fra fadlagringen.

 

Janneau 1969 Grand Armagnac, 42% alc
 
kr. 199,-

Fra Frankrigs Armagnac-region, der er kendt for sine fine brandyer. Janneau Fils hører til de største Armagnac producenter. Mørk karamelfarvet med en dejlig blomsteraroma, det er en Grand Armagnac for den sande kender.
Armagnac, der er berømt for at være Frankrikes første brandy, kommer fra Gascogne-regionen i sydvestFrankrig. Nogle hævder, at det kan være den ældste destillerede ånd i Europa, der går tilbage til før det 14. århundrede.

GRAPPA

gl.
Grappa Piave Riserva Oro Veneto, 42% alc.
 
kr. 65,-

Grappa er en unik italiensk drik. Grappa har været kendt siden middelalderen. Gennem generationer har italienerne nippet denne “ildvand” efter måltider eller tilføjet lidt til deres espresso.

 

Vincent Jacoulot Marc Extra Egrappé
 
kr. 85,-

En marc, en fransk grappa på Pinot Noir i Bourgogne. Udviklet i hyldest til grundlæggeren af huset Jacoulot. Denne marc de Bourgogne kombinerer autensitet og fleksibilitet – et produkt der opfylder alle generationer. Denne kategori er rigere på aroma og giver en  fyldigere, rundere spiritus.

 

Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl.

Top